
Sinds onze poes Stacey is aangereden en overleden ben ik een beetje stil gevallen. Het lukte me niet meer om blogs te schrijven en daar baal ik van. Dit is ook precies de reden dat ik vooruit wilde plannen en werken, iets waar ik mezelf nu dubbel voor op mijn kop geef. Helpt allemaal niet, ik weet het. Ik wilde een blog gaan schrijven over rouw en over het verdriet van een huisdier missen maar het lukt me nog niet om naar foto’s van haar te kijken, laat staan die te bewerken en hier te plaatsen. Het is nu maar even zo en ik probeer mezelf de tijd en ruimte te geven om al mijn gevoelens te voelen en er te laten zijn.
Toen ik naar andere foto’s zat te zoeken kwam ik deze (hele) oude foto’s tegen die ik ooit heb gemaakt om te plaatsen bij een recept voor couscous. Op mijn blog ja. Zo suf, ik heb dit wel meer, dan maak ik foto’s, die vind ik niet goed genoeg en dan doe ik er vervolgens niets meer mee. En nee, dit zijn geen perfecte plaatjes maar prima om te gebruiken. Ik heb geen ambities om foodblogger te worden maar af en toe een lekker recept delen vind ik wel leuk. Ik vind koken ook een hele fijne manier om te vertragen, even alleen maar bezig zijn met dingen snijden, wegen, afgieten etcetera. Ik merk dat ik de laatste tijd mijn kook mojo weer een beetje terug begin te krijgen. Ik kookte en bakte vroeger altijd graag maar doordat ik de laatste jaren vaak pijn had bij het staan of in mijn handen verloor ik mijn plezier erin. Dat komt gelukkig weer terug dus wie weet ook wat meer eten hier op mijn blog. Voor nu in ieder geval dit lekkere couscous recept, met veel dank aan Madame Charlotte die me hielp om het recept een beetje logisch op te schrijven. Ik dacht, doe ik even, maar dat valt nog tegen! Een vak apart, iets dat je al zo vaak hebt gemaakt op zo’n manier omschrijven dat anderen er ook wat mee kunnen. Laat het me vooral weten als er nog onduidelijkheden zijn! En volg Charlotte vooral, ze is een fantastische kok (en heel mooi mens) met een paar prachtige kookboeken (met duidelijke recepten) op haar naam. Dankjewel voor je hulp!


Voor 3 personen
Ingrediënten:
– 200 gram couscous
– 1 aubergine
– 1 prei
– 1 courgette
– 5 medium tomaten
– handje rozijnen
– bosje koriander
– 150 gram feta
– snufje kaneel
– olijfolie
– peper en zout
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en laat een kwartier staan.
Laat de rozijnen wellen in heet (niet kokend) water. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Prei in ringen snijden en courgette in kleine stukjes. Doe de prei en courgette in een ovenschaal, bestrooi met zout en peper en giet er een flinke scheut olijfolie overheen en roer door elkaar. Leg de tomaten er heel naast of op en laat 30 minuten roosteren in de oven.
Dep de aubergine droog en bak in een aparte pan in olijfolie. Snij de koriander fijn en verkruimel de feta.
Als de groenten goed gaar zijn kan je ze toevoegen aan de couscous. Eventueel nog wat zout en peper toevoegen en kaneel naar smaak (ik doe altijd lekker veel). Giet de rozijnen af en meng door de couscous. Serveer met koriander en feta apart.
Je kan de prei ook vervangen voor een rode ui en nog een paprika toevoegen. Er kunnen ook nog pijnboompitten in. Eigenlijk een heel makkelijk recept dat prima aan te passen is naar wat je zelf lekker vindt of in huis hebt.
En voor wie zo ver gekomen is met lezen: bewijs dat deze foto’s echt oud zijn, Mees is inmiddels een puber ;)

No Comments