Thé au Citron

Inspiratie

thee drinkenEr is een hoop dat mij inspireert. Het lezen van een goed boek, bladeren door een tijdschrift, wandelen in de natuur. Ik hou van de duinen, van de zee. De wind door je haren, zon of juist een wolkenlucht. Anderzijds ben ik een echte huismus. Thuis op de bank met een kopje thee kom ik tot rust en vind ik de ruimte om ideeën uit te werken. Een rondje Pinterest, boeken doorbladeren, een beetje rommelen in de keuken of een spelletje doen met Mees. In de rust heb ik energie om ideeën uit te werken en te realiseren. Mijn klankbord is altijd mijn man Rutger, hij snapt bijna altijd precies wat ik bedoel, hoe enthousiast of warrig ik ook ben.

Ik merk dat als ik in een ander land ben mijn zintuigen meer op scherp staan omdat alles anders is. De geuren, de taal, de gebruiken en handelingen van mensen. Juist dat vind ik fijn, even uit mijn comfort zone en nieuwe indrukken op doen. Het liefste ben ik in Frankrijk. Als klein meisje gingen we daar elk jaar kamperen. Al van jongs af aan ga ik ook regelmatig naar Parijs, mijn lievelingsstad. Op de een of andere manier doet dit land iets met me. Ik kan er niet precies de vinger op leggen maar het maakt me wel erg blij.

En soms is een reis van een avond al genoeg. Naar een voorstelling gaan, ballet, toneel, een film. Of uit eten in een mooi restaurant. Ik hou ervan als de dingen kloppen, als niet alleen het eten lekker is of de muziek mooi maar ook de ambiance eromheen klopt. Een mooie jurk aan, haren los, ja, dan ben ik in mijn element. En kan je me nog weleens betrappen op het schrijven van ideeën op een servetje.

Ik heb hieronder wat links verzamelt naar sites en mensen die voor mij een inspiratie zijn. Ik zal dit regelmatig aanvullen en sta open voor suggesties. (Alles in willekeurige volgorde.)

Tijdschriften:
Ik lees al vanaf het eerste nummer de Flow, super fijn tijdschrift.
Blij verrast ben ik door Harper’s Bazaar, diepgang en mode en top journalisten. (Hiervoor las ik de ELLE maar nu de hoofdredacteur en een aantal van mijn lievelingsjournalisten over zijn naar Harper’s Bazaar ben ik om.)
De Kinfolk is zo mooi, als ik die lees en bekijk hoor je regelmatig ooh en aah zuchten.
Het tijdschrift Frankie is lekker anders en creatief, hier trakteer ik mezelf af en toe op.

Blogs en leuke mensen die mooie dingen maken:
Allihoppa
Jurianne Matter
Danique van Kesteren
Janne Schra
Hanke Arkenbout
Enigheid
Suussies
Simply Slow
Joline Jolink
Cocorrina
Zilverblauw
Mouseblossom
Broesj
Ocher
Engelpunt
Nathalie Paak
Holly Marder
Decor8
Stories by Mabel
Valerie Delsman
Marjan van der Meer
Heeerlijk
Chalkboard
Marloes de Vries
Ellen VestersMirjam de Boer
Kirsten Jassies
Charlotte’s Law
Webvedettes

 

Foto: Danique van Kesteren