Februari was niet mijn maand. Ik had weinig energie en mijn stemming was niet bepaald vrolijk. Begin februari lag er gewoon nog sneeuw! Inmiddels schijnt de zon steeds vaker en ben ik zelfs al in mijn spijkerjasje op pad geweest. Ja, ik heb zin in maart. Toch was het niet enkel kommer en kwel hoor, welnee. Ik zag mijn vetplantjes beginnen met groeien, genoot van verse groenten en fruit, we begonnen met suikervrij eten (wat tot nu toe goed bevalt) en afgelopen week bracht ik veel tijd door met de kleine man. Hij had vakantie en we hebben ontzettend veel gedaan. Lekker op pad, naar buiten en samen zijn. Ook maakte ik een puzzel van wel 1000 stukjes, hierover binnenkort meer want dit beviel me goed. Op de laatste dag van maart gingen we naar een voorstelling over de Gruffalo, door Meneer Monster. Dat was genieten, voor Mees en ons. We hebben ontzettend gelachen en het was heerlijk om te zien hoe Mees opging in het verhaal. Aanrader!
Zoals gezegd, ik heb zin in maart. De meteorologische lente is begonnen (hoera!) en de zon schijnt steeds meer. Deze maand gaat mijn illustratie cursus bij Kim Welling verder en ik ga met Carlotte nadenken over de toekomst. Deze twee dingen geven me ontzettend veel energie. Al moet ik eerlijk toegeven dat het ook heel spannend is, bezig zijn met dingen die je echt wil en uit je hart komen. Deze maand staat ook in het teken van suikervrij eten, ik ben van plan meer zelf te bakken, ik heb zo’n zin in bosbessen muffins. Rutger is bijna jarig, het wordt nog best een uitdaging om dan alles suikervrij te doen. Want hoe doe je dat met bezoek? Geef je die alleen wat je zelf eet of haal je voor hen toch maar een kant en klare taart? En eind van de maand is Rutger een week vrij, we gaan dan een aantal klussen in huis aanpakken die al een tijd stil liggen. We hebben al heel veel gedaan maar er moet ook nog heel veel. Schilderen, elektra aansluiten, een hekje in de voortuin plaatsen en nog meer schilderen. We zijn al hard bezig met opruimen, ik ben een ontzettende verzamelaar maar wordt tegelijk ook gek van alle zooi in huis. Ons nieuwe motto is ‘minder is meer’ en dus rijden we regelmatig op zaterdag langs de kringloop en de stort. Vandaag gaf ik me op voor de uitdaging ‘Vasthouden of loslaten?’ door Monique Lutz. Tien dagen lang krijg je een e-mail met vragen over loslaten. Door hier serieus over na te denken hoop ik dat ons huis steeds leefbaarder en fijner wordt.
Genoeg plannen dus! Overigens heb ik de afgelopen tijd wel geleerd dat ik beter vooruit moet werken. Ik ga mijn best doen om mijn blogs meer van tevoren te schrijven zodat jullie niet weer zolang niks van me horen…
Alle bovenstaande foto’s komen van mijn instagram account.
4 Comments
Goede voornemens. Ik merk dat als ik gebak haal met suiker en ik zelf bak zonder suiker, iedereen toch liever zonder suiker eet. Ik heb een heerlijk clafoutis recept wat je met allerlei fruit kunt maken. Appeltaart zonder suiker heb ik ook een lekkere van. Mijn schoonvader en schoonzus mogen geen suiker, dus wij weten niet beter.
Klinkt goed! Ga ook maar zelf bakken denk ik :)
Eeuwige balans zoeken… en ben je even uit balans dan is de hersteltijd weer wat langer. En idd; het moet maar snel lente worden!
Echt!